Als je je mailadres invult bij 'Abonneer op blog' krijg je een email als er een nieuw bericht geplaatst is.

Voor meer info over de bouw: peter.vanderlugt(at)xs4all.nl

woensdag 5 januari 2011

Een historisch moment: de zonnepanelen werken!

Wij hebben een tijd niets van ons laten horen, maar dat betekent niet dat er niets gebeurd is!


Gisteren, 4 januari 2010, konden de zonnepanelen in werking en gelukkig scheen precies op dat moment de zon. Peter was niet bij de meter weg te slaan.


Terwijl het landschap de afgelopen weken steeds witter werd en het buiten bitterkoud was, gingen de mannen (behalve natuurlijk tijdens de kerstperiode) gewoon door:
  • de isolatie is klaar: grote hoeveelheden fijn gemalen kranten zijn met behulp van slangen in de muren en in het dak gespoten.
  • de leemstuccers hebben alles afgewerkt; zelfs in de kerstvakantie zijn ze nog komen werken om alle muren van een eerste laag, de échte leemlaag, te voorziende electricien heeft gezorgd voor stroom in de werkplaats en voor de zonnepanelen, zodat de 'brutoproductiemeter' geplaatst kon worden.
  • de mannen van de zonnepanelen gingen ondanks kou en gladheid gewoon het dak op om de panelen te bevestigen.
  • natuurlijk werkten onze Jan en Gerwin ook gewoon door met die kou en zijn aan de slag geweest met de boeiborden, de gootbeugels, panlatten etc. etc.
  • met behulp van een spuitmachine wisten de stucadoors in één dag een pallet vol gips weg te werken en alle muren die gewoon gestuct moesten klaar te krijgen.
  • en we zijn zelf aan de slag gegaan: schuren en verven van het eikenhouten gebint en het plafond in de badkamer. Oef, wat een werk. Het heeft er voor gezorgd dat we nu een offerte hebben aangevraagd bij een schilder om te kijken of we het plafond van de 2 kantoren kunnen uitbesteden.


 
Ofwel: het begint er steeds meer als een prachtig gebouw uit te zien. We nodigen je van harte uit om te komen kijken.