Als je je mailadres invult bij 'Abonneer op blog' krijg je een email als er een nieuw bericht geplaatst is.

Voor meer info over de bouw: peter.vanderlugt(at)xs4all.nl

maandag 20 september 2010

Grondwerk

De fundering is gestort! Toch wel écht het begin van de wederopbouw..... Fantastisch hoe snel dat gaat met zo'n grote betonwagen die het in een koker stort en de ver-reiker, plus de mannen natuurlijk, die er dan voor zorgen dat het precies daar komt waar het moet zijn.
De chauffeur vertelde me dat hij in eerste instantie had getwijfeld of en hoe hij langs onze poortwachter  bomen zou komen. Maar toen hij alles op het plein zag  staan, wist hij natuurlijk dat hij ook zou kunnen wat die anderen konden.
We gaan toch de overbuurvrouw maar eens een bloemetje brengen, want
het kan allemaal natuurlijk alleen maar dankzij hún inrit.

Passief bouwen is vooral ook heel veel techniek. En dus zijn er al een hoeveelheid gaten geboord om allerlei soorten slangen straks in huis te krijgen. Zie ook bij Dilemma's "Verwarming I".
Ik vind het ongelooflijk dat mensen zó ver vooruit kunnen denken en plannen. Terwijl dit juist is wat voor Peter bouwen zo leuk maakt.

 
Inmiddels ligt het eikenhout voor de gebinten klaar en is er berekend waar precies de staanders moeten komen. Jawel, eikenhout. Duurder, maar zoveel mooier dan een stalen spant. Ondanks dat  'passief bouwen'  ook al duurder is dan gewoon bouwen hebben we daar toch voor gekozen. We willen graag een landelijke sfeer. Gelukkig komt het eikenhouten gebint goed in het zicht!

 Precies op het moment dat Peter en Jan overleggen over de precieze maten plaats van het gebint, komt de "master" Hans himself langs om te kijken hoe alles verloopt. Over timing en afsteming gesproken!