Als je je mailadres invult bij 'Abonneer op blog' krijg je een email als er een nieuw bericht geplaatst is.

Voor meer info over de bouw: peter.vanderlugt(at)xs4all.nl

vrijdag 17 september 2010

Over keuzes en dieren

Het is niet meer echt een schuur te noemen......
Dank zij dit schamele overblijfsel heet het verbouwen.
Als we het plat hadden gegooid en nieuw gebouwd, zouden we maar 50% van het aantal m2  mogen terug bouwen. Hoe de regels in Nederland werken.........
Het is niet voor niets dat er in Nederland nog nauwelijks passief gebouwd wordt: de regelgeving, subsidiemogelijkheden, aanwezige kennis, alles loopt enorm achter bij andere landen. In Frankrijk zijn er minstens drie tijdschriften die zich richten op energiezuinig en duurzaam bouwen. In Nederland nul; soms verschijnt er een artikel in een blad of krant. Gelukkig is Peter heel goed in zijn talen en is hij dus in staat om zijn kennis overal vandaan te halen.

Voldoende kennis of niet: soms is het gewoon lastig om te besluiten hóe er gebouwd moet worden, zoals bijvoorbeeld in de keuze voor de fundering. Zie 'Dilemma's'.
Gelukkig trekken de mannen zich daar niets van aan en werken ze vrolijk door. Nadat zij eerst van de muur een stekelvarken hebben gemaakt (om de oude en de nieuwe fundering met elkaar te verbinden), zijn ze nu alles aan het voorbereiden om de nieuwe fundering te storten.


De schapen trekken zich overigens nergens iets van aan en grazen lustig door. De kippen zijn al helemaal van de leg geraakt en onze hazen houden stand.



Inmiddels is er naast onze 2 poortwachters van bomen een poortwachtershuisje gekomen. Ook fijn voor wanhopige fietsers of wandelaars.